регистрирай услуга безплатно | за реклама | за Спешно.Инфо | партньори
от дата: Pick a date до дата: Pick a date

»Икономика

23:38 вторник, 10 ноември

Премиерът беше удостоен с Европейската награда на данъкоплатците за 2009 г.

Премиерът беше удостоен с Европейската награда на данъкоплатците за 2009 г.

„Освен борбата с корупцията и организираната престъпност сред основните цели на правителството е тази да бъдат повишени доходите на българите. През юни те поискаха промяна и аз разчитам на вашето съдействие, за да ни помогнете заедно да ги направим по-щастливи, а животът им - по-добър”, заяви министър-председателят Борисов в тържествено слово по случай неговото награждаване в Представителството на Баден-Вюртемберг.

„Благодаря на нашите немски приятели за доверието и подкрепата, която получаваме от тях през годините”, каза премиерът и допълни, че това е една много добра оценка, която обаче и страшно много задължава. Той изрази специалната си благодарност и към фондациите „Конрад Аденауер” и „Ханс Зайдел” за подкрепата, която оказват към партия ГЕРБ: „Много по-спокойно се работи с партньори като ХДСС и ХСС.” В заключение министър-председателят Бойко Борисов заяви, че разчита на подкрепата на германските си партньори за размразяване на спрените към България плащания по еврофондовете.

Премиерът беше удостоен с Европейската награда на данъкоплатците за 2009 г.

Тази година Асоциацията навършва 40 години. Това е 11 връчване на наградата на различни политици. На специалната церемония в Представителството на Баден-Вюртемберг към Европейския съюз присъстваха външният министър Румяна Желева, евродепутатът и председател на делегацията на ХДС в ЕП Маркус Фербер, председателят на Европейския икономически сенат д-р Инго Фридрих, както и бившият председател на Европейския парламент Ханс-Герт Пьотеринг, български евродепутати от политическа партия ГЕРБ. Сред притежателите на престижното отличие през годините са: Жан-Клод Юнкер-министър-председател на Люксембург, Мариан Фишер-Боел-еврокомисар по земеделие и рибарство, Франц-Херман Брюнер –генерален директор на ОЛАФ.

„Тази награда се връчва на точния човек. Тя символизира нашето доверие и подкрепа към г-н Борисов и новото правителство”, заяви председателят на Европейската асоциация на данъкоплатците Ролф фон Хохенхау. Той добави, че по последни проучвания българският министър-председател е най-популярният политик в страната си от държавите членки на Европейския съюз със 77 процента одобрение.

Ролф фон Хохенхау е категоричен, че Бойко Борисов е направил чудесен избор за бъдещото развитие на финансовата политика на страната си. „Вие държите на обещанията, които дадохте на българския народ по време на предизборната кампания. Борбата срещу корупцията и разпиляването на държавни средства е трудна и при нейното осъществяване вие, г-н Борисов не си създавате приятели, а точно обратното”, убеден е председателят на Европейската асоциация на данъкоплатците Хохенхау.

„Бил съм в България и съм говорил с много хора. Почувствах желанието им нещата там да се променят”, заяви Маркос Фербер. Според него предишните ръководители на държавата не са били в състояние да внесат нужните промени. Фербер е убеден, че в момента страната има начело на властта човек със силна воля, човек, който е успял да изгради партия, която да спечели над 40 процента от вота на българите. Той е категоричен, че Бойко Борисов притежава качествата и решимостта да се справи с корупцията на различни нива и че ще успее. / speshno.info

Новината може да бъде споделяна под лиценза
Creative Commons - Attribution (CC-BY), версия 2.5

Bulgarian TOP 0 1 2 3 4 5