регистрирай услуга безплатно | за реклама | за Спешно.Инфо | партньори
от дата: Pick a date до дата: Pick a date

»Икономика

00:18 събота, 14 ноември

Министерството на икономиката, енергетиката освободи на Борда на директорите на БЕХ

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков освободи всички членове на Съвета на директорите на Българският енергиен холдинг. Оставките си депозираха Борис Пеков - Председател на СД, Тенчо Попов - заместник председател на СД и членовете на борда Галина Тошева, Димитър Гогов и Димитър Димитров.

Договорите им са прекратени по взаимно съгласие, без да се дължат обезщетения. С промените се цели подобряване оперативността в работата на ръководството на холдинга.

Новият Съвет на директорите се състои от 3-ма души и се оглавява от Мая Христова – зам.-министър на икономиката, енергетиката и туризма. Другите двама членове на съвета са Галина Тошева, която е преизбрана за изпълнителен директор и Добрин Стефкин – държавен служител в Държавната комисия по сигурността на информацията.

БЕХ ЕАД е акционерно дружество със 100% държавно участие. В него се включват мини “Марица-изток” ЕАД, ТЕЦ “Марица-изток 2” ЕАД, АЕЦ “Козлодуй ЕАД, НЕК ЕАД, “Булгаргаз” ЕАД, “Булгартрансгаз” ЕАД и “Булгартел” ЕАД. Холдингът е страна по важни международни проекти в сферата на енергетиката и като принципал на държавните енергийни дружества носи отговорност за управлението на тяхната дейност./ speshno.info

Новината може да бъде споделяна под лиценза
Creative Commons - Attribution (CC-BY), версия 2.5

Bulgarian TOP 0 1 2 3 4 5