регистрирай услуга безплатно | за реклама | за Спешно.Инфо | партньори
от дата: Pick a date до дата: Pick a date

»Бизнес

12:50 петък, 18 декември

Дневен борсов коментар

Момчил Бъчваров

ИП ”Бул Тренд Брокеридж” ООД

И днешната борсова сесия започна с разпродажби по някои от водещите позиции, но в последствие пазарът показа готовност да защити нивото от 400 пункта на водещия борсов индекс SOFIX. Това разбира се е чисто психологическо ниво, като техническата подкрепа се намира около 385 пункта.

Към момента SOFIX се понижава с 0.76% до ниво от 404.77 пункта, въпреки че за момент беше паднал под 400 пункта.

Сред останалите представителни за борсата индекси пониженията са сходни, като единствено имотният индекс BGREIT губи далеч по-значителните 2.40%.

Борсовият оборот е 2.2 млн. лева, като 1.1 млн. се дължат на сделки с облигации.

От сините чипове най-много днес пострадаха двете емисии на Химимпорт, които поевтиняват средно с около 3%. Сред компаниите на Официален пазар по-сериозни обеми се размениха единствено с книжата на ПИБ, които при изтъргувани 146 хиляди акции остават без ценово изменение.

На висок интерес се радват и акциите на БАКБ, които поскъпват с малко над половин процент.

От по-ниско ликвидните акции впечатление прави ръстът на цената на книжата на производителя на ветеринарни продукти Биовет, които при обем от над 2500 акции поскъпват с близо 5%.

На другия полюс са акциите на Момина крепост, които губят 7% от стойността сред сключването на няколко договорени сделки с по-големи пакети на ниво от 1.44 лева за брой.

Новината може да бъде споделяна под лиценза
Creative Commons - Attribution (CC-BY), версия 2.5

Bulgarian TOP 0 1 2 3 4 5