регистрирай услуга безплатно | за реклама | за Спешно.Инфо | партньори
от дата: Pick a date до дата: Pick a date

»Криминални

18:10 четвъртък, 24 декември

Пресякоха разпространение на фалшиви перилни препарати

Пресякоха разпространение на фалшиви перилни препарати

От складово помещение са иззети голямо количество чували и кутии с бяло прахообразно вещество, чието съдържание се изяснява.

Акцията е проведена на 22 декември. Тя била планирана след получен сигнал и разследване на служители на сектор “Икономическа полиция” в ОДМВР- Пловдив. При последвалата полицейска операция в складово помещение на бул. ”Коматевско шосе” в града те открили огромно количество чували и кутии. 36 от чувалите, с вместимост от по 50 кг и надпис “Сода Солвей”, били пълни с бяло прахообразно вещество, други два от по 20 кг също съдържали насипен бял прах с неустановен произход. До тях били подредени около 2000 вече пълни кутии от познатата марка “Калгон”. В помещението полицаите намерили и повече от 5000 кутии с надписи “Калгон”, “Ариел” и “Тайд”, по-голямата част от които празни.

Установено е, че складовото помещение е стопанисвано от фирма, собственост на 40-годишен пловдивчанин. Продължава работата по изясняване на произхода и съдържанието на намереното прахообразно вещество. По първоначална информация готовите вече кутии били предназначени за разпространение в търговската мрежа. /speshno.info

Новината може да бъде споделяна под лиценза
Creative Commons - Attribution (CC-BY), версия 2.5

Bulgarian TOP 0 1 2 3 4 5