регистрирай услуга безплатно | за реклама | за Спешно.Инфо | партньори
от дата: Pick a date до дата: Pick a date

»Култура

13:03 събота, 6 февруари

Филм, подкрепен от НФЦ на Берлинале

Филм, подкрепен от НФЦ на Берлинале

Подкрепеният от ИА „Национален филмов център” филм – „Космос” на режисьора Реха Ердем ще участва в секцията Панорама, която е част от Официалната програма на филмовия фестивал в Берлин.

Лентата разказва за Космос – крадец с неизвестен произход, който нахлува в живота на едно малко гранично градче и го променя из основи. Серия от странни събития около него кара хората в градчето да мислят, че той има дарбата да лекува. С този си филм Реха Ердем провежда едно задълбочено изследване на природата на човешките взаимоотношения, ефекта, който индивида има върху групата и групата върху индивида.

Секцията Панорама на фестивала представя нови филми на известни режисьори и нови вълнуващи открития на международната сцена. Селектираните филми са най-доброто от областта на арт киното, като целта й е да намери баланса между авторовата визия и зрителския интерес.

Филмът е турско-българска копродукция на компаниите Атлантик Филм /Турция/ и КаБоАл /България/. Миналата година те представиха в секцията Форум на същия фестивал филма „Моето слънце”, отличен с Tagesspiegel Readers’ Prize и също подкрепен от ИА „НФЦ”.

Реха Ердем е един от най-отличаваните турски режисьори в последните години. Негови филми са представяни и награждавани на фестивали по целия свят. Характерният му стил на разказване на истории вече е лесно разпознаваем за кинокритици и публика. Това е втората му колаборация с български екип, след „Моето слънце”. Копродуценти на филма от българска страна са братя Калинови./ speshno.info

Новината може да бъде споделяна под лиценза
Creative Commons - Attribution (CC-BY), версия 2.5

Bulgarian TOP 0 1 2 3 4 5