регистрирай услуга безплатно | за реклама | за Спешно.Инфо | партньори
от дата: Pick a date до дата: Pick a date

»Култура

13:08 събота, 6 февруари

Весела Казакова с главна роля в немски филм на Берлинале

Весела Казакова с главна роля в немски филм на Берлинале

Филмът 'WAGs' (Wives and Girlfriends) – “Жени на футболисти“ ще има няколко прожекции в официалната програма на Берлинале – Perspective German Cinema (Програмата за най-изтъкнати млади немски режисьори).

Весела Кaзакова изпълнява главната роля на немски в партньорство с младата изгряваща звезда Соня Герхарт. Режисьори на филма са Йоахим Долхопф и Еви Голдбрунер.

'WAGs' спечели First Steps Award 2009. Тази изключително престижна награда се връчва на най-добрия дипломен филм на Германия, Австрия и Швейцария в категорията игрален филм до 60 минути.

На официалната церемонията, състояла се в Берлинале Палас, журито даде следната оценката:

„Начинът, по който българската актриса Весела Казакова се превъплъщава в ролята на тази жена на футболист - изтощена от неудовлетворената си жажда за живот, е сензационен“.

Режисьорите Йоахим Долхопф и Еви Голдбрунер работят за втори път с Весела. Първият им филм, късометражният „Не ми се танцува“ (I don't feel like dancing – www.dont-dance.com) бе селектиран на повече от сто фестивала, както и в селекцията на десетте най-добри немски филма в Кан./ speshno.info

Новината може да бъде споделяна под лиценза
Creative Commons - Attribution (CC-BY), версия 2.5

Bulgarian TOP 0 1 2 3 4 5