регистрирай услуга безплатно | за реклама | за Спешно.Инфо | партньори
от дата: Pick a date до дата: Pick a date

»Бизнес

17:08 четвъртък, 11 февруари

Ниска активност от страна на инвеститорите

Момчил Бъчваров

ИП ”Бул Тренд Брокеридж” ООД

При ниска активност от страна на инвеститорите протече днешната борсова сесия. Настроенията имаха по-скоро негативен оттенък, което отведе SOFIX, BGTR30 и BG40 на негативна територия с понижения в диапазона от 0,07% до 0,43%. Само имотният индикатор BGREIT добави към стойността си под 1/10 от процента. Стойността на сключените сделки достигна малко над 2 млн. лева, като с основен принос за оборота бяха три компании.

По подобие на вчерашната сесия най-сериозен оборот на регулиран пазар формираха няколко сделки с книжата на Инвестиционна Компания Галата. От капитала на компанията бяха прехвърлени 130 акции на обща стойност над 1,17 млн. лева.

Акциите на Индустриален Холдинг България също попаднаха сред най-търгуваните. Компанията повиши пазарната си оценка с 0,94% до близо 1,72 лева за брой, което бе и максималната цена за деня.

Раздвижване се забеляза също и при двете емисии на Химимпорт, като общо от тях се изтъргуваха над 77 хиляди лота. Обикновените акции на холдинга поскъпнаха с 1,57% до 2,85 лева за акция, което съвпадна и с максималната цена по позицията за деня.

Привилегированите акции на компанията също поскъпнаха с 0,36% до цена на затваряне от 2,81 лева за лот.

Новината може да бъде споделяна под лиценза
Creative Commons - Attribution (CC-BY), версия 2.5

Bulgarian TOP 0 1 2 3 4 5