регистрирай услуга безплатно | за реклама | за Спешно.Инфо | партньори
от дата: Pick a date до дата: Pick a date

»Икономика

16:44 вторник, 2 март

Борсов обзор

Момчил Бъчваров

ИП ”Бул Тренд Брокеридж” ООД

Нехарактерно висок бе днешният оборот на БФБ особено на фона на ниската активност, с която свикнахме напоследък. Стойността на сключените сделки достигна 6,33 млн. лева.

Почти половината от оборота бе формиран от сделки с книжата на Зърнени храни България. От капитала на дружеството се изтъргуваха близо 5 млн. акции, като пазарната капитализация на компанията се повиши с 0,33%.

Отново, както и по време на вчерашната сесия значителен бе обема, и при Еврохолд България. В няколко сделки се изтъргуваха 151 400 акции при 0,77% спад в цената на холдинга.

Друго дружество, което ни направи впечатление с значителните си обеми бе Болкан енд Сий Пропъртис АДСИЦ. При цена за акция от 10,35 лева бяха изтъргувани в три сделки 213 300 акции. Пазарната цена на дружеството със специална инвестиционна цел инвестиращо в имоти понижи пазарната си цена с 12,25%.

Обикновените книжа на Химимпорт при скромна търговия изтриха от капитализацията си 2,15%. Обратно привилегированите книжа на холдинга повишиха цената си с 0,68% при обем от малко над 5 хиляди акции.

Всички борсови индекси бяха оцветени в червено. Пониженията останаха в рамките от 0,35% до 0,65%./ speshno.info

Новината може да бъде споделяна под лиценза
Creative Commons - Attribution (CC-BY), версия 2.5

Bulgarian TOP 0 1 2 3 4 5