регистрирай услуга безплатно | за реклама | за Спешно.Инфо | партньори
от дата: Pick a date до дата: Pick a date

»Икономика

11:41 четвъртък, 11 март

Дневен борсов коментар

Момчил Бъчваров

ИП ”Бул Тренд Брокеридж” ООД

Оптимизъм е завладял инвеститорите на БФБ в ранните часове на сесията, но оборотът продължава да бъде нисък възлизащ на 361 хиляди лева. SOFIX добавя към стойността си 0,41%, а лидер с повишението си от 1,94% е BG40. Близо половин процент добавя и BGTR30, а имотния индикатор BGREIT повишава нивото си с 1/10 от процента.

Книжата на Оргахим Русе поскъпнаха с 7,94% до 88 лева за акция при изтъргвани 832 лота. Причина за солидното поскъпване на компанията е очакваното търгово предложение за изкупуване акциите на миноритарните акционери на цена по-висока от пазарната, което увеличи очакванията на спекулантите за извличане на допълнителни печалби.

Книжата на Меком също поскъпнаха значително в размер на 6,56%, но при изтъргувани едва 540 акции. От компанията обявиха увеличение на капитала на дружеството с привилегировани акции при 12% гарантиран годишен дивидент. Емисионната стойност на новите акции съвпада с номиналната, а именно 1 лев. За сравнение последната сделка с обикновените акции на производителя на месни продукти е 0,68 лева за брой.

С по-значителни повишения се отличават още – Неохим и Метизи с ръстове от 4 до 5%. Балкан Ловеч добавя 10,55% към пазарната си оценка, а книжата на Ломско пиво поскъпват с 7,62%. Информацията е актуална към 11:15 часа

Новината може да бъде споделяна под лиценза
Creative Commons - Attribution (CC-BY), версия 2.5

Bulgarian TOP 0 1 2 3 4 5