регистрирай услуга безплатно | за реклама | за Спешно.Инфо | партньори
от дата: Pick a date до дата: Pick a date

»Икономика

11:42 петък, 12 март

Дневен борсов коментар

Момчил Бъчваров

ИП ”Бул Тренд Брокеридж” ООД

Над 700 хиляди лева е оборотът до момента на БФБ. Отново липсва ясна посока в цените на акциите, което логично се отрази и на борсовите индекси, които се разделиха в своите посоки. BGTR30 и SOFIX повишават стойностите си съответно с 0,35% и 0,09%, докато BG40 и BGREIT губят до половин процент от вчерашните си нива.

Над 1/3 от оборота бе формиран от сделки с книжата на Девин, които бяха изкупени до 3,5 лева за брой. Цена, която съвпада с цената на отправеното от мажоритарният собственик по рано през годината търгово предложение към останалите акционери. Това доведе до 5,93% ръст в пазарната стойност на компанията. Изкупени бяха близо 74 хиляди лота.

Книжата на Стара планина холдинг продължават възходящото се движение започнало отчетливо да се откроява през последните седмици. Днес холдингът поскъпна с 3,04% до 2,68 за акция при изтъргувани 1800 лота.

Впечатление направиха и разпродажбите при Софарма. До момента от капитала на компанията се прехвърлиха над 20 хиляди акции при спад от 0,87% в пазарната капитализация на дружеството.

На негативна територия макар и при по-ниски обеми се търгуват книжата още на Параходство Българско речно плаване, Фазерлес, както и Фонд за недвижими имоти България, като пониженията при тези компании са около 2%. Информацията е актуална към 11:15 часа

Новината може да бъде споделяна под лиценза
Creative Commons - Attribution (CC-BY), версия 2.5

Bulgarian TOP 0 1 2 3 4 5