регистрирай услуга безплатно | за реклама | за Спешно.Инфо | партньори
от дата: Pick a date до дата: Pick a date

»Икономика

11:29 сряда, 17 март

Дневен борсов коментар

Момчил Бъчваров

ИП ”Бул Тренд Брокеридж” ООД

Разнопосочната търговия на фондовия ни пазар продължава и през днешната сесия, като оборотът остава нисък в размер на 277 хиляди лева, формиран в по-голямата си част главно от размяна на договорени пакети. SOFIX повишава стойността си с 0,27% и достигна ниво от 420,65 пункта. BGREIT губи 0,34%, докато при останалите индикатори измененията са пренебрежимо малки.

По-активна търговия можем да отбележим с книжата на Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ. По позицията се изтъргуваха над 35 хиляди лота при 1,93% спад в цената на дружеството на дневна база.

Също на негативна територия от по-ликвидните компании се търгува и София Комерс-Заложни къщи. Книжата на дружеството поевтиняват с 3,29% след, като собствеността си смениха над 10 хиляди акции.

При по незначителни обеми едно от най-поскъпващите дружества на пазара от последните месеци Стара планина холдинг, както и Параходство Българско речно плаване, Чугунолеене Ихтиман, и Бианор Холдинг губят от пазарните си капитализации между 2 и 4%.

Сред поскъпващите компании се нарежда Зърнени Храни България с ръст от 1,82% и изтъргувани близо 30 хиляди лота. Книжата на Първа инвестиционна банка при малко над 1300 изтъргувани акции поскъпват с 1,92%, а тези на Българо-Американска Кредитна Банка не променят стойността си. Сделки с книжата на банката се сключват при цена от 14,6 лева за брой, като до момента се прехвърлиха 7 хиляди акции от капитала на финансовата институция. Информацията е актуална към 11:15 часа.

Новината може да бъде споделяна под лиценза
Creative Commons - Attribution (CC-BY), версия 2.5

Bulgarian TOP 0 1 2 3 4 5