регистрирай услуга безплатно | за реклама | за Спешно.Инфо | партньори
от дата: Pick a date до дата: Pick a date

»Икономика

17:23 четвъртък, 18 март

Борсов обзор

Момчил Бъчваров

ИП ”Бул Тренд Брокеридж” ООД

Ниската активност сред инвеститорите продължи и днес на фондовия пазар. Оборотът остана под 900 хиляди лева, като SOFIX, BGTR30 и BGREIT понижиха стойностите си между 0,18 и 0,27%. Само широкият индикатор BG40 приключи на позитивна територия, като добави спрямо вчерашното си ново 0,14%.

Над 200 хиляди акции от капитала на Първа инвестиционна банка се изтъргваха по време на днешната сесия на обща стойност близо половин милион лева, което формира 55% от общия обем за деня. Банката поскъпна с минималните 0,08% до 2,38 лева за акция.

Книжата на Централна кооперативна банка поевтиняха с 1,06% до 1,31 лева за лот. По позицията се изтъргувана под 4 хиляди акции. Останалите банкови книжа в лицето на Корпоративна търговска банка и Българо-Американска кредитна банка също понижиха котировките си, но с до 1/5 от процента.

За втора поредна сесия на губеща територия се търгуват книжата на Стара планина холдинг, като днес цената на холдинга се понижи с 1,92%.

Разбира се не липсваха и поскъпващи дружества. Мостстрой добави към стойността си 5,43%, но при изтъргувани едва 134 акции. От другите борсово представени пътностроителни компании Холдинг Пътища понижи капитализацията си с 0,85% до последна цена по позицията от 2,32 лева за брой. Книжата Трейс груп холдинг не промениха своята пазарна оценка, като сделки с акциите на дружеството се сключваха на цена 70 лева за лот.

Новината може да бъде споделяна под лиценза
Creative Commons - Attribution (CC-BY), версия 2.5

Bulgarian TOP 0 1 2 3 4 5