регистрирай услуга безплатно | за реклама | за Спешно.Инфо | партньори
от дата: Pick a date до дата: Pick a date

»Икономика

11:45 четвъртък, 25 март

Дневен борсов коментар

Момчил Бъчваров

ИП ”Бул Тренд Брокеридж” ООД

Малко по-интересна е днешната борсова сесия поради изкупувания по определени позиции вероятно продиктувани от наближаващия край на първото тримесечие и преоценките, които правят институционалните инвеститори. Оборотът достигна близо половин милион лева. Само SOFIX е на положителна територия и добавя към стойността си 0,16%. При останалите индикатори ставаме свидетели на понижения, като най-голям спад от 0,98%, бележи BGREIT докато останалите индекси губят до 0,3%.

Книжата на Стара планина холдинг бяха изкупени до 2,73 лева за брой. Това доведе до повишение в цената на холдинга от 4,52%. До момента по позицията се изтъргуваха малко над 9 хиляди лота.

На сериозен ръст от 9,22% в капитализацията си се радват и акциите на Емка Севлиево, които подобно на тези на Стара планина холдинг бяха изкупени в самото начало на днешната сесия. До момента от капитала на Емка се изтъргуваха 7760 лота.

На положителна територия, но при по-ниски обеми се търгува още и Българска роза Карлово, Синергон холдинг, Първа Инвестиционна Банка, М+С хидравлик и Енемона, като повишенията остават в рамките от 1 до 3%.

Сред губещите книжа попадат тези на Доверие Обединен Холдинг със спад от 3,44%, а Мостстрой губи 4,75%. Информацията е актуална към 11:15 часа

Новината може да бъде споделяна под лиценза
Creative Commons - Attribution (CC-BY), версия 2.5

Bulgarian TOP 0 1 2 3 4 5