регистрирай услуга безплатно | за реклама | за Спешно.Инфо | партньори
от дата: Pick a date до дата: Pick a date

»Икономика

11:28 четвъртък, 20 май

Дневен борсов коментар

Момчил Бъчваров

ИП ”Бул Тренд Брокеридж” ООД

Малко по-ликвидна е днешната търговия на фондовата борса, но отново преобладават негативните настроения. При оборот от малко над 2,5 млн. лева SOFIX губи към момента 0,71% и достигна ниво 387,62 пункта. Останалите индикатори също са оцветени в червено, като най-сериозен спад от 1,62% бележи BG40. Причина за по-значителната търговия са няколко по-големи сделки с книжата на Индустриален холдинг България и Стара планина холдинг.

Обикновените акции на Химимпорт бяха разпродадени до 2,1 лева за брой или реализират спад от 3,22% при изтъргувани по позицията 4700 лота. Привилегированата емисия на ходлинга почти не променя стойността си.

За поредна сесия Албена инвест холдинг понижава пазарната си капитализация, като в началото на текущата сесия стопи 4,13% от цената си при изтъргувани 150 акции от капитала на холдинга.

Интересна е търговията и при Каолин. В самото начало на сесията акциите на компанията бяха разпродадени до 4,12 лева за брой, но в последствие сделки на цена 4,5 лева за лот успяха да възстановят част от обезценката на дружеството, но въпреки всичко пазарната му цена е с 3,14% по-ниска спрямо цена на затваряне от вчера.

С 1,5% поскъпват книжата на Доверие обединен холдинг и Българска роза Севтополис. Тези на Зърнени храни България поскъпнаха с 2,83%. Информацията е актуална към 11:00 часа

Новината може да бъде споделяна под лиценза
Creative Commons - Attribution (CC-BY), версия 2.5

Bulgarian TOP 0 1 2 3 4 5