регистрирай услуга безплатно | за реклама | за Спешно.Инфо | партньори
от дата: Pick a date до дата: Pick a date

»Икономика

11:45 четвъртък, 3 юни

Дневен борсов коментар

ИП ”Бул Тренд Брокеридж” ООД

И четирите индекса на Българска фондова борса се повишават в сутрешната търговия, като най-голям е ръстът на водещия индекс SOFIX, който добавя 2% към стойността си от вчера. Поскъпването на родните акции е в унисон с международните пазари, които също отчитат повишение между 1.5 и 2.5 процента.

За съжаление оборотът днес е много скромен – едва 225 хиляди лева, което не е обнадеждаващо за по-нататъшно развитие на възходящото движение. Най-голям оборот формира Експат Бета АДСИЦ, който е в процедура по увеличение на капитала с над 43 млн. лева, средствата от което ще бъдат използвани за инвестиции в силно подценени имоти на българския пазар. До момента по позицията се изтъргуваха книжа на стойност над 98 хиляди лева. Следва Софарма с оборот от 45 хиляди лева и Албена с под 14 хиляди.

Сред водещите компании най-голямо е поскъпването на акциите на курортния комплекс Албена, които се изстреляха с над 15% днес до 55 лева за акция. Следват ги книжата на пътностроителните компании ХД Пътища и Трейс груп холд, които повишават пазарните си оценки съответно с 4.5 и 3.6 процента.

Сред губещите се отличават акциите на Каолин и Еврохолд България, които се движат със спад от около 2%. При скромни обеми Фазерлес и Захарни заводи регистрират понижение на пазарните си капитализации, съответно с 9 и 3.6 процента.

На пазара на компенсаторни инструменти търговия регистрираме само при жилищните компенсаторни записи, които поевтиняха рязко с близо 18 процента до 14 стотинки за лев номинал.

Новината може да бъде споделяна под лиценза
Creative Commons - Attribution (CC-BY), версия 2.5

Bulgarian TOP 0 1 2 3 4 5