регистрирай услуга безплатно | за реклама | за Спешно.Инфо | партньори
от дата: Pick a date до дата: Pick a date

»Събития

12:16 неделя, 18 юли

Симеон Сакскобургготски ще съди България в Страсбург

София /КРОСС/ Симеон Сакскобургготски лично е уведомил по телефона премиера Бойко Борисов и министъра за земеделието и храните Мирослав Найденов, че ще съди България в Страсбург заради мораториума, наложен от Народното събрание върху разпореждането с реституираните му имоти. Това потвърдиха от Министерството на земеделието и храните за Информационна агенция КРОСС.

Земеделското министерство е внесло и граждански иск в Софийския окръжен съд за възстановяване на всичките 16 000 декара гори в Рила. От Министерството на земеделието и храните заявиха, че няма какво да коментират. "Ние нашата работа сме си свършили, дали сме нещата в съда от там нататък съдът трябва да си свърши работата", обясниха от пресцентъра на ведомството.

Не му оставиха друг ход, коментираха приближени до Царя. "Това е негово право да защити наследството от баща си и дядо си. Толкова години царят призоваваше да не се политизира тази тема и да не присъства в популистки и предизборни кампании. Ако е взел това решение, то това е негово право", коментираха приближени на Царя.

 

В предаването "Неделя 150" на БНР министъра на правосъдието Маргарита Попова обясни, че след като България е страна-членка на Европейския съюза, всеки български гражданин има право да защити правата си европейските съдилища.

 

/ЮТ, КП/

 

(източник)

Bulgarian TOP 0 1 2 3 4 5