регистрирай услуга безплатно | за реклама | за Спешно.Инфо | партньори
от дата: Pick a date до дата: Pick a date

»Култура

13:15 събота, 26 февруари

Препълнена зала на концерта на „Джендема“

Препълнена зала на концерта на „Джендема“

София /КРОСС/ Пред препълнена зала вчера вечерта премина третият концерт на инициативата "Акустична сцена за българска музика". Гости на читалище "Николай Хайтов" бяха музикантите от група "Джендема", а Информационна агенция КРОСС беше медиен партньор на събитието.

Концертът започна в 19.30 ч., а седящите места се оказаха недостатъчни за почитателите на групата. Повече от два часа продължи шоуто, а публиката дълго време не пускаше своите любимци да си ходят. "Джендема" представиха както класики като "Водно колело" и "Стара градска морга", така и някои от парчетата в последния неиздаден албум на групата. Групата явно се забавляваше и непрекъснато влизаше в диалог с публиката, а неприсъствалите на концерта могат само да съжаляват за пропуснатите емоции и доброто настроение.

"Джендема" бяха в състав Ангел Ангелов - Джендема , Венци Везенков, Петър Янков - Пешето - и тримата с акустични китари. Към тях на перкусии се присъедини и един от старите членове на групата Илия Христов - Илийката, който повече от 10 години не беше свирил с тях.

"Акустична сцена за българска музика" е съвместна инициатива на читалище "Н. Хайтов" и независимия музикален лейбъл missskin.net. Идеята е поне веднъж месечно в салона на читалището да се представят акустични концерти на български групи. Информационна агенция КРОСС е медиен партньор на събитията.

Очаквайте през март следващия концерт.

/АС/ (източник)

Bulgarian TOP 0 1 2 3 4 5